Bamboo

Mnoge azijske kulture smeštaju svoja verovanja o postanku sveta u stablo bambusa. Na Filipinima postoji verovanje da su se nakon velike borbe prirodnih sila, neba i okeana, rascepala stabla bambusa, od kojih su nastali čovek i žena. I nakon njih sve ostalo.

Bambus se prostire po vrelim tropskim područjima, ali i po hladnim planinama. U Aziji, Australiji, Čileu, Indiji i na Himalajima. Izuzetno je lagan, a neverovatno izdržljiv. Sa velikom moći rastezanja. Koristi se u ishrani, medicini, za građevinarstvo i izradu papira. Za dekorisanje spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora.

Sve ove kvalitete - lepotu, simboliku, izdržljivost i lakoću, dizajneri upliću stvarajući model tepisona jasnog naziva - Bamboo.

Ovo je model u čiji sastav velikim delom ulaze vlakna bambusa. Jedinstvena i inovativna, donose niz novih dragocenih karakteristika. Vlakna bambusa imaju prirodna antibakterijska svojstva i mogućnost regulacije vlažnosti. Sve se to udružuje sa neverovatnom mekoćom, koja postaje pravi praznik za čula.

Divne karakteristike prigrljuju svet biljaka i cvetova, neba i planinskih vrhova, morskih dubina, bisera i korala, stvarajući paletu božanstvenih boja u kojima Bamboo dolazi u vaš prostor. Na novi način ga ulepšavajući.

Vlakna bambusa su materijal sadašnjosti i budućnosti. Odgovoran i ekološki. Reciklira se i vraća tamo odakle je došao - u prirodu. Zdrav i siguran izbor.

izdržljivost
materijal sadašnjosti i budućnosti
ekologija
povratak prirodi
simbolika
mekoća
Lano
lakoća upotrebe
bambus