Design Concept

Umetnici hranu za maštu pronalaze u svetu oko sebe. Nekad sakupljaju elemente prirode, gradova, umetnosti, popularne kulture koji im uzburkavaju unutrašnji svet. Potom ih slažu u mozaike, dovode u vezu, nalazeći im zajednička značenja. Nekad je samo jedan predeo dovoljan da pronađu svoje finalno rešenje. Potom ga, svojim izražajnim sredstvom, interpretiraju i daju na posmatranje publici. Nekada su to papir i boje, nekada note, fotoaparat ili kamera. Nekada vlakna koja se prepliću.

Kolekcija Design Concept sakuplja predele šuma, poglede na stabla koja se međusobno ukrštaju, na njihova prožimanja, međusobni odnos i kontakt. Ove slike postaju skice, crteži, koji se naslanjaju na scenografiju Skandinavije, minimalizam Japana, sofisticiranu klasiku.

Kroz promenu materijala - upotrebu vlakana divnih boja, predeli mirnih šuma postaju deo enterijera. Tepisoni se transformišu u kreativno sredstvo koje obogaćuje unutrašnji prostor. Dodaju nežnost, toplinu i sofisticiranost. Vlakna spajaju razigranost prirode sa mirom i harmonijom šume.

Na površini tepisona Design Concept spajaju se inovacije i kvalitet sa potrebom za stvaranjem rešenja koje je personalizovano, sposobno da prostor učini jedinstvenim, drugačijim, ličnim. Kreiran je iz potrebe da tekstilna obloga poda postane mesto za eksploziju estetike, da uzburka emocije i podstakne kreativnost. Design Concept će svakom prostoru stajati kao saliven.

sofisticirana klasika
toplina
scenografija Skandinavije
harmonija
estetika
Balsan
nežnost
minimalizam Japana
mašta