Estetica

Po svojoj definiciji estetika se bavi istraživanjem lepog u umetnosti. Esteta u savremenom kontekstu izlazi iz tih okvira i lepotu pronalazi u svim aspektima života. Okružuje se njome spontano, sledeći sopstvene instinkte, osluškujući šaputanje osećaja i intuicije. On od svakodnevnih trenutaka pravi svoje male praznike. Sa pažnjom odabira svoje obroke, destinacije, prijatelje. Knjige, filmovi i muzika koje unosi u svoj život nisu slučajni i nasumični, već služe da lepotom oboje svaki trenutak. Nijedan njegov izbor nije stvar pretencioznosti i dubokog promišljanja, već istinskog sklada sa potrebama sopstvenog bića. Esteta ne uči šta je lepo, šta se sa čim slaže i kombinuje, on ima dar da u prividima svakodnevnog i običnog otkriva posebnu vrednost i lepotu. Tarkett je kreirao kolekciju laminata Estetica posvećenu svim ljudima sofisticiranog ukusa.

Ovu kolekciju odlikuje najfiniji dizajn, koji će odgovarati rafiniranim potrebama. Paleta boja je dovoljno široka da se prilagodi svakom prostoru - od bele, bež, preko svetle do tamno braon. Njena posebna vrednost jeste tekstura nastala kao rezultat vrhunskog umeća izrade. Svaka od dasaka ove kolekcije (dimenzija 1292x194 mm) ima optički oborene ivice, koje su dodatno osenčene. Zahvaljujući igri svetlosti i senki po površini nastaje efekat masivnog drveta. Lepota i autentičnost svakog goda drveta uhvaćena je, pojačana i zauvek uramljena. Tarkettov tim traži i pronalazi lepotu u svakoj pojedinačnoj dasci ove kolekcije laminata, vođen ljubavlju i intuicijom. Na isti način kao što je estete traže u umetnosti i životu.

Ako je lepota neizostavni deo vaše svakodnevice, ako je intuitivno tražite i pronalazite, ako obraćate pažnju na detalje i na sve krupne stvari ovo je pravi izbor za vas. Kolekcija koja prija oku i božanstvena je na dodir čvrsto i stabilno prihvata i slavi lepotu svakodnevnog života.

sklad
autentičnost godova
paleta boja
igra svetlosti i senki
sofisticiranost
umetnost
Tarkett
Estetica
optički oborene ivice