Čitav svet oko nas je jedna velika mreža. Sve je međusobno povezano, prepleteno, naslonjeno jedno na drugo - istorijski događaji, evolucija čoveka i razvoj civilizacije, geografija i ljudski životi. U prirodi planete stoji kontinuitet, nema prekida. Tu beskrajnu mrežu, po zemljinoj lopti fizički pletu meridijani i paralele. Mapiraju veliki, nepregledni svet, dele ga na polja, precizno određujući položaj svake zemlje, svakog grada.

U našim životima mreže bude mnoštvo asocijacija. Nastaju kada se niz paralelnih linija međusobno ukrsti. Modularne mreže koriste arhitekti da rešavaju svoje zadatke, mreže su na šahovskim tablama, na sportskim terenima. Mreže koriste ribolovci. Danas smo svi deo društvenih mreža, koje sa lakoćom spajaju ljude na najudaljenijim krajevima planete.

Prepleti linija koji formiraju mreže, čest su izvor inspiracije dizajnerima. Pomoću njih ulepšavaju garderobu, nameštaj, keramiru. Balsan je svoju kolekciju tepisona La Linea stvorio baš na ovom izvoru inspiracije.

Ukrštajući vlakna, plete se podloga koja ukršta linije - paralelne i uspravne. Blago odlutaju, krivudaju svoj pravac pa se vrate na pravi trag, taman toliko da stvore dinamiku, učine polja različitim, razigranim. Plete se izuzetna priča, koja u svoju mrežu hvata svedenost i mir, ali i titraje, pokrete, dinamiku. Linije spajaju dve tačke. Na tepisonima La Linea spajaju slobodu i eleganciju. Perfektno balansiraju šarm i svedenost, tajnovitost i ozbiljnost.

U paleti od 9 različitih kombinacija boja, stvaraće se različite atmosfere i utisci, ali efektnost zasigurno neće izostati. Vrata kreativnosti se otvaraju kroz nijanse plave, limun žute, mistike u bordo i narandžastim nijansama i svedenost sive. Divna podloga za stambene, ali i prostore poput hotela i kancelarija.

tajnovitost
elegancija
paralele
sloboda
mreža
Balsan
Les Best
meridijani
kontinuitet
ozbiljnost
šarm
pokreti
svedenost