Silverline

Ostala je upamćena izjava čuvene britanske glumice, jedne od vanvremenskih ikona stila, Odri Hepbern: "Luksuz nije ono što me interesuje. Sopstveni novac koristim da kupim svoju slobodu".
Vreme modernog čoveka se sve više ubrzava i ova rečenica postaje sve aktuelnija. Gradski puls je nezaustavljiv, tempo raste, dan se brže troši i trenuci slobode sve više dobijaju na značaju. Stvaranje ličnih oaza, u kojima će se usporavati, utišati buka, vraćati sebi i svojim intimnim potrebama postaje jedan od bitnih zadataka modernog čoveka. Luksuz je imati vremena i zato je bitno birati gde će se to vreme trošiti.

Posebni ljudi shvataju važnost prostora koji ih okružuje. Stvari ne prepuštaju slučaju i svesno kreiraju životni prostor gradeći ga najfinijim materijalima. Pozajmljuju ih od prirode i u srcu grada stvaraju svoje oaze. Odstranjivanje viškova, odbacivanje težine materijalnog, vraćanje na ono što je suštinsko daju smisao svakom detalju. Prirodni materijali su taktilni i posebno je iskustvo dodirivati ih.

Pod izrađen od hrasta na poseban i redak način idealna je podloga za ovakav životni stil i stanje uma. Čuveni japanski arhitekt Tadao Ando, jedan od najboljih poznavaoca materijala naučio je od svog mentora da drvo ima svoj karakter i da je izuzetno bitno usmeravati ga na pravi put. Upravo je ovo način na koji odrasta i sazreva svaka od ploča kolekcije Silverline. Za svaku od njih potrebno je vreme. A vreme je luksuz. Vreme da drvo poraste, često mereno i decenijama, da bi obezbedilo format dug tri metra, kolika je svaka od dasaka ove kolekcije. Vreme da se osuši i bude spremno, jer dugi formati ne dozvoljavaju greške. Karakter i raznovrsnot hrasta stvaraju divne efekte na podu sobe, a formati ploča izdužuju prostor i stvaraju utisak velikih dimenzija. Nepogrešiv izbor kojim ćete saopštiti da vodite računa o sebi, svom vremenu i prostoru koji vas okružuje.

večnost
suština
detalji
Bauwerk
moderno
vreme
dugi formati
sloboda
luksuz
oaza
priroda
Silverline
srce grada