Starfloor Retro

Smeštena između obala mora, planinskih venaca i bogatih šuma, Barselona je jedan od najživopisnijih gradova Mediterana. Stvorena je od katedrala, muzeja, pijaca i galerija. U njoj se slave muzika, fudbal i umetnost. Iznad svega život. U sebi čuva Gaudijevu arhitekturu, jedinstvenu na svetu. Sazidanu od pločica raznih oblika, boja i veličina, koje se sklapaju u savršen prostorni mozaik, ka kome hrle ljudi iz čitavog sveta. Podove Barselone oblažu keramičke pločice, koje u sebi sabiraju ritam života koji buja na ulicama i pijacama. Verno odražavaju arhitekturu, duh, način života. Na njihovim površinama dešava se festival boja i slavljenje života.

Podovi Barselone inspirisali su Tarkettov tim dizajnera da stvori kolekciju Starfloor Retro. Reinterpretiraju motive i štampaju ih na modularnim vinilnim pločama. Na podu vašeg doma razmotavaju klupko istorije, predele i stvaraju vizuelno uzbudljivu površinu. Njihovi motivi i boje plešu u veselom ritmu.

Postavljajući ih u prostor uramljujete uspomene sa svog omiljenog putovanja; stvarate mogućnost da se uvek vratite na to mesto lepote i života. Razigravate i bojite prostor na nov i autentičan način, koji će vas svaki put kad ga ugledate iznova radovati.

Dizajneri pozajmljuju kolorite na tri načina - svedenu kombinaciju crne i bele, prefinjene tonove indigo plave i živopisnu igru plave i narandžaste. Pomoću njih u prostoru stvaraju različite atmosfere, uvek autentične.

Nad crno belom podlogom izrasta savršen, elegantan monohromatski enterijer. Prefinjen je i rafiniran.

Indigo plava nosi tonove okeana, duh mistike i romantičnih predvečerja. Divan je kontrast čistim belim površinama. Sa lakoćom komunicira sa nizom boja, poput krem, koralne, sive ili svetlo zelene.

Plava i narandžasta, po beloj podlozi, igraju uz najviše ritma. U prostoru suvereno vladaju, potčinjavajući sebi sve ostale elemente prostora.

Starfloor Retro kolekcija je modularna, dolazi u zahvanim dimenzijama (60,05 x 31 cm), koje omogućavaju brzo i lako postavljanje I kombinovanje. Otporna je na habanje i oštećenja, stvorena tako da odražava vernu teksturu materijala. Sklapa se u savršen mozaik boja i motiva, kao na čuvenoj Gaudijevoj Barseloni.

rafiniranost
luksune vinil ploče
svedenost
veseli ritmovi
autentična atmosfera
živopisnost
prefinjenost
Tarkett
mozaik
istorija