Tepisi

U kreiranju novog prostora ili ponovnom osmišljavanju postojećeg, tepisi igraju jednu od glavnih uloga. Prostor mogu učiniti toplim, harmoničnim, senzualnim, ekstravagantnim. Kako god Vaš senzibilitet i potrebe diktiraju. Može promeniti identitet čitavog prostora.

Otvorite vrata beskrajno kreativnog i inovativnog sveta obloženog modernim, tradicionalnim, reljefnim ili tepisima od neobičnih materijala. Sigurno je da ćete u bogatoj paleti pronaći onaj koji je stvoren upravo za Vas.

Enjoy

Uživanje u životu čine male stvari... prolećni vetar u kosi, miris lipe, šum morskih talasa. Užurbanost današnjice, nameće trendove savremenog življenja. Sve je manje potpunog užitka i istinske sreće. Kako nam ne bi promicali neprocenjivi momenti, hajde da istinski uživamo u vožnji.

Detaljnije...

Transform

Priroda, nepredvidiva i večita inspiracija za tranformacije, pretvara gusenicu u prekrasnog leptira, ružno pače u prelepog labuda... Kao što kameleon menja svoje boje, tako se i ambijent transformiše i pretvara čarobno mesto, mesto gde počinje uzbudljiva avantura i emocionalno putovanje u drugu dimenziju.

Detaljnije...

Love

U ambijent unosi toplinu i mekoću. Kao prava ljubav.

Kada ga pogledate činiće vam se kao da se među viskozna vlakna zavuklo sunce. Divni zemljani tonovi i nijanse plave stvaraju utisak da je um dizajnera bio ispunjen toplim predelima peščane plaže, dok sunce polako klizi u more. Ova inspiracija nije saopštena direktno, već se naslućuje suptilno, kroz efekat i atmosferu kojom ispunjava prostoriju.

Detaljnije...

Vintage

Nakon što stvori delo, umetnik treba da ga pusti u sopstveni život; da ga pruži na tumačenje publici. Njegovi nivoi značenja će se uvek menjati u odnosu na onog ko stoji naspram, svaki par očiju pronalaziće ono što je lepo, nadahnjujuće ili će ostajati potpuno ravnodušan. Delo će uzburkati nečiji unutrašnji svet - ili neće.

Ovakav koncept može stajati i iza tepiha.

Detaljnije...

Myra

Ako malo zavirimo ispod površine očiglednog postaćemo svesni da predmeti oko nas neretko pričaju priče i saopštavaju nam razne metafore života.

Jedna od njih je i ona o menjanju stvari pod zubom vremena. Nasuprot ustaljenom mišljenju da sve sa vremenom propada, stoji ono koje slavi patinu koja dolazi sa godinama. Ona se često poigrava sa teksturama na božanstvene načine, čineći ih mnogo lepšim od onih kakve su bile u svom izvornom obliku.

Detaljnije...

Nain

U uređenju enterijera trendovi se menjaju kroz sezone. Tradicija je ta koja ostaje i sa lakoćom komunicira sa svime što dolazi, kao jedna utvrđena vrednost. Vreme nema prekide, sve je međusobno povezano i naslanja se jedno na drugo. Uklapanje modernog i aktuelnog sa utvrđenim i vanvremenskim stvara snažan efekat.

Tradicionalni tepisi sa uzbudljivim i živim motivima Orijenta mogu biti u potpunosti reinterpretirani u novim i modernim okruženjima.

Detaljnije...

Nomad

Vrhunski majstori arhitekture stvarali su objekte u kojima su brisali granice spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora. Puštali su da priroda bezbrižno ulazi u dom i da unutrašnjost probija granice zidova, nastavljajući se, spontano, u dvorište i vrt.

Na isti način, dom treba da bude spoljašnji nastavak vašeg unutrašnjeg sveta. Mesto koje ćete oblikovati svojim osobinama, ljubavlju i strastima.

Detaljnije...

Kashqai

Kada se zasebni delovi sklapaju u celinu mogu formirati potpuno novu priču, u kojoj će prevazići kvalitet i lepotu koju su imali sami. Kao da tek objedinjeni dobiju svoj puni smisao. Svima su nam poznate tehnike poput mozaika ili pačvorka, gde povezivanjem delova nastaju celine neizmerne lepote.

Magija se desi kada se ovakav pristup bude polazište za dizajniranje tepiha.

Detaljnije...

Vitalize

Svoj dom treba da kreirate kao sigurnu luku. Stres koji donose posao i svakodnevica treba da ostanu ispred vrata. Stvarajte ga tako da vas zagrli, učini opuštenim i sigurnim. Birajte boje i teksture koje će vas obradovati i razgaliti svaki put kada kročite u prostoriju. Neka vas podsećaju na drage trenutke i omiljene predele i uvek na to koliko lepote nose priroda i život.

Zamislite da u svojoj sobi stvorite posvetu svojoj omiljenoj plaži. I to ne plavom bojom ili fotografijama, već pravim izborom tepiha.

Detaljnije...

Create

Nije novina da dizajneri i arhitekte unose elemente spoljašnjeg u unutrašnji prostor. To vodi postizanju organskog dizajna, toliko bliskog ljudima. Atrijumi koji u sebi kriju čitave bašte ili pločice kojima su se nekada oblagali vrtovi, a sada nalaze svoje mesto na zidovima kuhinja, samo mu neki od primera.

Za tim  izvorom inspiracije posežu i dizajneri tepiha.

Detaljnije...

Spirit

Boje kojima bojimo svoj dom, a tako i svoj svet, utiču na raspoloženje i produktivnost. Mogu nas inspirisati, pokretati, opuštati ili činiti letargičnim i potištenim. Svaka od boja ima svoje značenje, simboliku i dejstvo. I dobro je biti ih svestan. Često potiču od asocijacija koje bude u nama.

Braon boja će nas tako uvek podsećati na zemlju i tlo. Otud i činjenica da simboliše stabilnost i spokoj, ali i komfor, udobnost, intimu i produktivnost.

Detaljnije...

Piazzo

Kreiranje efektnih prostora ne postiže se isklučivo spretnom upotrebom boja. Naprotiv, ponekada tek njenim oduzimanjem nastaje identitet. Stvaraju ga teksture, detalji, igre svetlosti i senke.

Siva boja nije ni bela ni crna. Nalazi se na nekom mestu između njih, u zavisnosti od nijanse. Nije sugestivna, ne nameće se i ne privlači pažnju. Stvara idealan okvir nad kojim će primat preuzeti drugi elementi.

Detaljnije...

Peru

Prirodna vlakna i guma se prepliću na različite načine. Nekada imaju svoju nit i logiku, nekada je izgube i pletu se slobodno. Prate liniju ili se zatalasaju. Bez utvrđenih pravila, slobodno i jednostavno. Kao tok života.

Boje se stapaju, prelivaju, stvarajući efekat u kome nema dominantne. Rade zajedno na stvaranju površine toliko tople da Vas navodi da se sa svojima okupite ispred kamina u kome pucketa vatra.

Detaljnije...

Banana

Adekvatnim izborom materijala i nameštaja možete stvoriti prostor pun elegancije i sjaja. Indigo plava plišana sofa je neprolazni komad. Moćna je i isijava senzualnost. Da biste stvorili efekat luksuza potrebno je da joj pažljivo birate društvo. Njenu taktilnot i zavodljivost možete pojačati pravim izborom tepiha.

Zemljani tonovi će biti odličan partner indigo plavoj. Tekstura je takva da mami da je odmah dodirnete. A kada to učinite, blago se menja, na trenutak beleži vaše dodire. 

Detaljnije...

Bamboo

Ne postoji efikasnija tehnika za čišćenje uma i sabiranje misli od gledanja u vodenu površinu. Umiruje nas i ispunjava utiskom da odnosi sve brige i nedoumice. Obložite pod svog doma tepihom koji će Vas podsećati na dragocene momente na obali.

Izgleda kao delo vrhunskog majstora akvarela. Kao da je ispleten vodenim bojama, a ne vlaknima. Izrađen je tako da Vam se čini da mu se dubina povećava. Uneće u Vaš dom mir i harmoniju.

Detaljnije...

Newspaper

Ukoliko Vas privlače održivi aspekti i reciklaža, ovo je prava priča za Vas. Ovo je jedan od najinovativnijih i najodgovornijih tepiha koje imate priliku da upoznate. Pomislite na tone dnevnih novina koja se bacaju. Koliko je to neiskorišćenog materijala.

Dizajneri su se dosetili kako koristiti stare novine. Prikupljaju ih, seku na trake i upliću sa vlaknima jute. Kao rezultat nastaje tepih prijatnih zemljanih tonova sa suptilnim primesama boja.

Detaljnije...