Papilio Myra

Ako malo zavirimo ispod površine očiglednog postaćemo svesni da predmeti oko nas neretko pričaju priče i saopštavaju nam razne metafore života. Jedna od njih je i ona o menjanju stvari pod zubom vremena. Nasuprot ustaljenom mišljenju da sve sa vremenom propada, stoji ono koje slavi patinu koja dolazi sa godinama. Ona se često poigrava sa teksturama na božanstvene načine, čineći ih mnogo lepšim od onih kakve su bile u svom izvornom obliku.

Vino sa godinama postaje bolje. I ljudi postaju lepši, ako su se dovoljno smejali. U Japanu postoji estetski koncept koji slavi nesavršenosti koje dolaze sa vremenom. A postoji i tepih koji ume da ostari na pravi način.

Izrađen je od kože, specifičnom tehnikom. Baza je bojena odvojeno od dlaka kojima je obložena. Svako polje je drugačije boje, što pojačava njegovu efektnost. Igra svetlosti i senki po površini je neverovatna.

Vremenom, nakon godina upotrebe, njegove dlake počinju da opadaju. Tada se formira jedinstven karakter. Na njemu se može pročitati način na koji ste ga koristili. Vaši koraci su ga učinili vašim, ličnim i neponovljivim. Ako vam treba tepih koji će poneti celokupan identitet prostora, ovo je pravi izbor.

promena
karakter
metafore života
igra
Papilio
nesavršenosti
svetlost
koraci
Myra
koža
senke
identitet prostora
godine
patina
teksture