Trendovi & inspiracija

12.01.2016.

Tepih - drugačiji okvir za umetničko delo

Postoji tvrdnja koja u originalu glasi "The eARTh without art is just eh". Jako sažeta, ali dovoljno mudra da objasni do koje mere se prožimaju umetnost i svet u kome živimo. Gotovo je nemoguće zamisliti šta bi se sa svetom dogodilo kada bismo mu je oduzeli. Niti za tim ima potrebe.

Umetnost je oduvek služila kao beleška o svetu i dešavanjima u njemu; kao način da se izraze lične fascinacije i razmišljanja. Prolazila je kroz mnoge pravce, razvijala se, menjala, činila ljude boljima i zemlju lepšim mestom za život.

Kažu da je cilj umetnosti stimulisanje ljudskih čula, te ljudskog uma i duha. Prenošenje emocija i ideja. Galerije nas uvode u nove svetove, kroz koje smo u stanju da lutamo satima. Gledamo slike i zamišljamo priče koje se skrivaju u pozadini. One, koje odgovaraju našem senzibilitetu i životnom stilu unosimo u svoj dom. Kreiramo ambijent koji nas inspiriše. Svoju oazu koja priča priče.

Međutim, umetnost nije rezervisana samo za zidove. Pod vašeg doma možete pretvoriti u peti zid prostorije. A tepih može biti okvir koji će čuvati delo. Na ovaj način ćete čitav ambijent ispuniti umetnošću. Pod će biti taj koji će stimulisati um i duh. Pod će biti taj koji će diktirati emociju i ideju prostora.

Dizajneri inspiraciju nalaze u različitim stilovima. Stvaraju rešenja koja odgovaraju najrazličitijim senzibilitetima.

Ako je apstraktna umetnost vaša strast, obezbedite tepih po kome će boje slobodno plesati. Njihova igra će vaše posetioce ostavljati ravnodušnim ili će ih fascinirati i navoditi na tumačenje i traženje oblika, celina i smisla.

Arte Espina_Vintage

Arte Espina_Vintage

Ako ste topli i brižni, ispunjeni željom da svojoj porodici i najbližima stvorite mesto na kome će biti srećni, opušteni i ispunjeni harmonijom izaberite tepih sa nežnim obrisima, koji izgledaju kao su izrađeni tako što ih je četkica akvarel majstora najnežnije dodirivala.

Arte Espina_Coral

Ukoliko vaš svet definišu ravne linije i preciznost, tu je tepih sa motivom čuvenog dela Piet Mondriana. Ovo je izbor iza koga stoj čvrst lični stav. Nameštaj koji će ga upotpunjavati biće sveden, jer tepih samouvereno diktira kompletnu atmosferu prostora.

Arte Espina_Spirit

Sterilnost modernog monohromatskog enterijera možete u potpunosti otkloniti ako pod pokrijete tepihom koji na sebi nosi čitavu siluetu grada. Promenila je poziciju i sa zida se spustila na pod. Stvorila je originalnost, na kojoj će vam svako pozavideti.

Papilio_Building

Ukoliko ste, bez obzira na godine, dete željno priča koje odvode negde daleko, unestite ovaj tepih u svoj dom. Dok sedite zavaljeni u svojoj plišanoj fotelji, neprimetno će Vas odvesti na put, koji ima hiljadu pravaca. Vi svaki put možete odabrati novi.

Papilio_Toile