Unopark - "used look"

Postoji specijalna draž u stvarima koje dospeju u naš posed, a već imaju neke godine postojanja. Da li su u pitanju knjige i ploče, koje nas pronađu usput, na nekoj uličnoj tezgi, garderoba u vintage šopovima ili sitne i one krupnije stvari u antikvarnicama. U njima je uvek zarobljeno parče lične istorije, koje se nazire na različite načine. Sakriva se u posvetama knjiga, različitom dugmetu na kaputu ili nekoj jedva primetnoj ogrebotini na masivnom komadu nameštaja. To su tragovi koji nas navedu na domaštavanje i smišljanje priča koje leže u pozadini, u prošlom životu predmeta koji je postao naš. Ovakvi predmeti dođu u naš život sa svojim životom i jakim karakterom.

Tragovi korišćenog u prostoru deluju na isti način. Podstiču naš um, suptilno ga otvaraju i odvode na putovanje, gde traži odgovore i luta među pričama starih vremena. Parket sa ovakvim karakterom je idealna podloga po kojoj ćemo pusiti naše misli da slobodno klize. Bauwerk je delu svoje kolekcije Unopark pripisao takozvani "used look".

Izlizane ivice i karakteristična patina glavne su osobine ovakvih parketa, nastalih od hrastovine u tri trendi boje. Tragovi korišćenja ispisuju lepotu i efektnost ovih podova, koja se vremenom dodatno učvršćuje. Struktura drveta je očuvana kroz patinu, greje sobu i daje jedinstven šarm prostoru. Svaki od ovih parketa je prirodno uljen i odličan je izbor za korišćenje preko insalacije podnog grejanja.

Zahvalan format dasaka (470 x 70 x 11 mm) omogućava različite načine kombinovanja i postavljanja po podu - pravilno slaganje, pravljenje paterna ili riblja kost, kako god da vaš prostor i senzibilitet diktiraju.

Kao što prošlost prihvata sadašnjost i dočekuje budućnost, tako će i ovakav pod prihvatiti savremene i nadolazeće tendencije iz oblasti unutrašnjeg dizajna, postižući sa njima savršeni dijalog.

lična istorija
posveta
antikvarnice
patina
domaštavanje
Unopark
priče u pozadini
Bauwerk
used-look
jak karakter
prošli život
široke daske