Tepisoni

Nakon dana provedenog van, ono što želimo jeste da naš dom bude sinonim za oazu. Da ulaskom u dom zaboravimo na sve što ima veze sa spoljašnjim svetom. Da se već pri prvim koracima po tepisonu ušuškamo ispod površine očekivanog. Da hodajući po njemu otkrivamo svoju nežnu stranu. Jer tepisoni svojom mekoćom i udobnošću na jedinstven način otključavaju vrata novog sveta, sveta emocija i uživanja.

Sensualite

Senzualnost je teško uhvatljiva kategorija. Izmiče pri pokušaju definisanja. Senzualnost je izoštrenost čula, sposobnost primanja nadražaja, koji su drugima nevidljivi. Dubinsko proživljavanje kompleksnih osećaja. Kapacitet da osećamo svet oko sebe, provlačeći ga kroz svet u sebi. Ona se otključava kroz zajednički rad svih čula.

Detaljnije...

Les Best Design La Linea

Čitav svet oko nas je jedna velika mreža. Sve je međusobno povezano, prepleteno, naslonjeno jedno na drugo - istorijski događaji, evolucija čoveka i razvoj civilizacije, geografija i ljudski životi. U prirodi planete stoji kontinuitet, nema prekida. Tu beskrajnu mrežu, po zemljinoj lopti fizički pletu meridijani  i paralele. Mapiraju veliki, nepregledni svet, dele ga na polja, precizno određujući položaj svake zemlje, svakog grada.

Detaljnije...

Design Concept

Umetnici hranu za maštu pronalaze u svetu oko sebe. Nekad sakupljaju elemente prirode, gradova, umetnosti, popularne kulture koji im uzburkavaju unutrašnji svet. Potom ih slažu u mozaike, dovode u vezu, nalazeći im zajednička značenja. Nekad je samo jedan predeo dovoljan da pronađu svoje finalno rešenje. Potom ga, svojim izražajnim sredstvom, interpretiraju i daju na posmatranje publici. Nekada su to papir i boje, nekada note, fotoaparat ili kamera. Nekada vlakna koja se prepliću.

Detaljnije...

Infinite Colors Jungle

Planeta Zemlja je prava riznica predela, koje priroda vaja na nepogrešive i savršene načine. Bogatstvo boja i oblika je nepregledno. Mistična prostranstva mora i okeana, planinski vrhovi, vulkani, šume, ravnice. Sličnosti i kontrasti, koji se presecaju i nadovezuju na nepreglednoj teritoriji. Među njima i džungle - ravnice obrasle gustom vegetacijom, ispresecane vodenim površinama. Sinonim za nepreglednost i život koji buja u beskraju boja.

Detaljnije...

Pilote

Poslovna okruženja imaju svoju hijerarhiju, ritam, šemu poslovanja. Rešenja prostora u kojima se prepliću različite aktivnosti zaposlenih moraju biti pažljivo planirana. Takva koja neće poremetiti fokus, koja će podsticati, ulivati kreativnost, doprinositi osećanju zajedništva, kolektiva, vedrine. Bitno je izbeći monotoniju, istovremeno vodeći računa da ne nastane prostor koji će odvlačiti pažnju.

Detaljnije...

Bamboo

Mnoge azijske kulture smeštaju svoja verovanja o postanku sveta u stablo bambusa. Na Filipinima postoji verovanje da su se nakon velike borbe prirodnih sila, neba i okeana, rascepala stabla bambusa, od kojih su nastali čovek i žena. I nakon njih sve ostalo.

Detaljnije...

Oasis

Dom je, od postanka sveta, od nastanka civilizacije, od prvih ljudi objedinio mnoga značenja. U pećinama, sojenicama, zemunicama, brvnarama, stambenim zgradama i luksuznim vilama spajale su se potrebe za sigurnošću, zajedništvom, sa potrebom da pripadamo i budemo svoji i slobodni. U današnjosti, obeleženoj brzinom, promenama, stresovima i nesigurnostima, vrata doma postaju vrata sigurnog sveta.

Detaljnije...