Trendovi & inspiracija

13.01.2016.

Maroko

Kolorit Maroka je neverovatan. Snažan i drugačiji. Maroko je zemlja koja u sebi sakriva čaroliju. Mističan je, živ, tajanstven i uzbudljiv.

Dinamika, kolorit i likovnost Maroka preneta je na neverovatne oblike vrata, živopisnu keramiku i čuvene tepihe.

Detaljnije...
12.01.2016.

Sensualité - jer svi imaju nežnu stranu

Spavaća soba predstavlja najličniji prostor jednog doma. Sklonjena od svih pogleda i rezervisana samo za Vas. Mesto za slobodu i ekstravaganciju, koje ćete oblikovati vođeni sopstvenim senzibilitetom - birajući boje, teksture i detalje. Ovo je mesto na kome treba završiti dan - sabrati utiske, umiriti se i opustiti. Regenerisati se preko noći. Takođe, treba ga započeti - probuditi se sa poletom i optimizmom, napraviti plan, doneti odluke, pokrenuti se. Spavaća soba je prostor koji treba da objedini sve te uloge. Ne samo najličniji, ona je i najkompleksniji prostor jednog doma.

Detaljnije...
12.01.2016.

50 Shades of Grey Penthaus Kristijana Greja

Knjiga "50 nijansi sive" prodata je u 125 miliona primeraka širom sveta. Zaludela je mnogo više žena od tog broja i učinila Kristijana Greja jednim od najintrigantnijih i najprivlačnijih muškaraca današnjice, iako nije stvaran. Kada je snimljen film, Kristijan je, iz maglovitih obrisa, čije je konture postavljala mašta čitalaca, prešao u realan oblik. Isti je slučaj i sa njegovim penthausom u Sijetlu, koji je jedna od ključnih lokacija događaja koji se pletu oko glavnih likova.

Detaljnije...
12.01.2016.

Tepih - drugačiji okvir za umetničko delo

Postoji tvrdnja koja u originalu glasi "The eARTh without art is just eh". Jako sažeta, ali dovoljno mudra da objasni do koje mere se prožimaju umetnost i svet u kome živimo. Gotovo je nemoguće zamisliti šta bi se sa svetom dogodilo kada bismo mu je oduzeli. Niti za tim ima potrebe.

Detaljnije...